Mainos
Mainos

Syyttäjä tutkii Metsä-Tissuen voimalaa Ruotsissa

Göteborgin ympäristösyyttäjä on päättänyt aloittaa tutkimukset, onko suomalainen pehmopaperivalmistaja Metsä-Tissue syyllistynyt ympäristölakien rikkomiseen omistamallaan Katrineforsin voimalaitoksella Ruotsissa.

Mariestadin kaupungin ympäristövirasto epäilee, että Metsä-Tissue on laiminlyönyt valvonnan tai sen määräykset ovat puutteelliset Katrineforsissa. Voimalan läpi ei päässyt viime talvena tarpeeksi vettä, jolloin Tidan-joki pääsi paikoin lähes kuivumaan yhden päivän aikana.

Tapauksen epäillään vaikuttaneen mm. Tidanin taimenkantaan. Myös toista Mariestadissa toimivaa suuryritystä, ruotsalaista kodinkonevalmistajaa Elektroluxia epäillään ympäristölakien rikkomisesta. Elektroluxia epäillään myrkyllisten aineiden päästämisestä kaupungin viemäriverkkoon ilman lupaa. Göteborgissa toimiva ympäristösyyttäjä ei ole vielä päättänyt, aloittaako se tutkimukset Elektroluxin tapauksessa.

(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme