Mainos
Mainos

Taantumailmoitus ei vaikuta Suomen talousennusteeseen

Euroalueelle julistettu virallinen taantumailmoitus ei vaikuta valtiovarainministeriön mukaan Suomen talousennusteeseen.

Euroopan tilastovirasto ilmoitti tänään, että euroalueen talous on supistunut kaksi vuosineljännestä peräkkäin, mikä täyttää virallisen taantuman määritelmän.

Ylijohtaja Jukka Pekkarinen Valtiovarainministeriön kansantalousosastolta kertoo, ettei ole yllättynyt tiedosta. Pekkarisen mukaan euroalueen joutuminen taantumaan on ollut tiedossa jo hyvän aikaa

- Tämä tieto on otettu myös tuoreissa Suomea koskevissa ennusteissa huomioon, Pekkarinen kertoo.

Valtiovarainministeriön viimeksi julkaistu kasvuarvio on elokuulta. Arviota tarkastetaan parhaillaan uudelleen, ja tarkistetut luvut julkaistaan ensi viikolla. Pekkarinen antaa ymmärtää, että lukuja on tarkistettu alaspäin.

- Eihän se yllätys ole, jos näin on käynyt, Pekkarinen sanoo.

Elokuussa julkaistun valtiovarainministeriön ennusteen mukaan Suomen ensi vuoden bruttokansantuotteen kasvu hidastuisi 1,8 prosenttiin. Tämän vuoden kasvuksi valtiovarainministeriö ennusti elokuussa 2,8 prosenttia.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme