Mainos
Mainos

Taimituotannossa uusia yhteistyökuvioita

Metsähallitus ja Metsänjalostussäätiö ryhtyvät yhteistyöhön taimituotannossa. Metsänomistajien sanotaan hyötyvän järjestelystä, kun Metsänjalostussäätiö myy omistamansa Taimikolmion osakekannan Metsähallitukselle.

Taimikolmion toimintavalmius paranee entisestään Metsähallituksen kehittäessä sen toimintaa. Metsähallituksen oman siemen- ja taimituotannon myynnistä yli puolet suuntautuu yksityismetsätalouteen.

Metsähallituksen toimitusjohtaja Pentti Takala sanoo yhteistyön monipuolistavan taimituotantoa ja laskevan kustannuksia. Päällekkäisyyksiä ei ole tuotannossa eikä hallinnossakaan. Yrityskauppa liittyy Suomessa tarpeelliseen taimituotannon rakennemuutokseen. Maassamme toimii tällä hetkellä yhdeksän suurehkoa taimituottajaa.

Taimikolmiolla on kolme taimitarhaa: Röykän taimitarha Nurmijärvellä sekä Keuruun ja Pieksämäen taimitarhat. Yritys tuottaa metsä-, metsikkö- ja puistotaimia. Metsähallituksen siemen- ja taimituotanto on keskittynyt lähinnä metsäpuiden siementen ja taimien kauppaan. Metsähallitus myy vuosittain noin 30 miljoonaa tainta ja Taimikolmio tuottaa 11 miljoonaa tainta. Metsähallituksen taimitarhat sijaitsevat Saarijärvellä, Vaalassa ja Rovaniemellä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme