Mainos
Mainos

Taksimaksut nousevat 3,6 prosenttia

Taksimaksujen korotukset merkitsevät valtiolle, kunnille ja Kelalle noin kuuden miljoonan euron lisäkustannuksia.

Liikenne- ja viestintäministeriö on ilmoittanut, että taksimaksut nousevat huhtikuun alussa keskimäärin 3,6 prosenttia. Edellisen kerran ministeriö päätti korotuksesta kesäkuussa 2003.

Taksien lähtömaksu nousee arkipäivisin 4,15 eurosta 4,30 euroon. Yö- ja pyhäajan lähtömaksu kohoaa 6,40 eurosta 6,60 euroon. Ajomatkamaksu 1-2 henkilön kuljetuksissa nousee nykyisestä 1,06 eurosta kilometriltä 1,10 euroon. Odotusajan tuntimaksu nousee 30,30 eurosta 31,40 euroon. Invataksien avustamislisä nousee 9,80 eurosta 10 euroon. Ennakkotilausmaksu nousee 5,10 eurosta 5,20 euroon.

Liikenne- ja viestintäministeriö vahvisti samalla myös uuden taksien reittitaksan, joka koskee säännöllisiä kunnan tai kuntayhtymän tavanomaisella taksilla järjestämiä kuljetuksia. Reittitaksaa on korotettu 3,6 prosenttia.

Taksiliitto oli esittänyt maksuihin keskimäärin 3,9 prosentin korotusta. Liitto halusi myös ottaa käyttöön korkeammat hinnat pääkaupunkiseudulla perusmaksuihin ja odotusaikaan. Ministeriö ei hyväksynyt tätä, eikä myöskään ehdotusta määrätä tilataksien ennakkotilauksille korkeampi hinta.

Korotukset merkitsevät valtiolle, kunnille ja Kelalle arviolta kuuden miljoonan euron lisäkustannuksia. Julkishallinnon osuus taksien noin 650 miljoonan euron kokonaisliikevaihdosta on 26 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme