Mainos
Mainos

Talentum hakeutuu pörssiin

Talouselämän lehtiä julkaiseva Talentum pyrkii listautumaan varsinaiselle pörssilistalle vielä tämän syksyn aikana.

Osana yhtiön hallituksen ehdottamaa listautumista mm. yhtiön osakesarjat yhdistettäisiin ja järjestettäisiin rahastoanti. Yhtiön hallitus perustelee varsinaiselle pörssilistalle hakeutumista Talentumin nopealla kasvulla. Yhtiön lehtiä ovat mm. Talouselämä sekä Tekniikka ja Talous. Yhtiöllä on jo käyty kauppaa pörssin OTC-listalla.

Yhtiön hallituksen mukaan osakelajien yhdistämisellä ja rahastoannilla varmistetaan, että yhtiöllä on riittävästi pörssierän omistavia osakkeenomistajia. A-osakkeen omistajille on lisäksi suunnitteilla uusmerkintä.

Jos hallituksen ehdotus toteutuu, yhtiön osakepääoma laskee ensin vajaasta 40 miljoonasta vajaaseen 20 miljoonaan markkaa. Tämä toteutettaisiin puolittamalla osakkeen nimellisarvo 5:stä 2,50 markkaan. Sen jälkeen osakepääoma nostettaisiin takaisin nykytasolle rahastoannilla.

Lokakuun puolivälissä kokoontuva ylimääräinen yhtiökokous saa myös päätettäväksi, että yhtiön osakepääoma ilmaistaisiin euroina ensi vuoden alusta. Samalla luovuttaisiin osakkeen nimellisarvosta.
(STT-Reuters/talousuutiset)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme