Mainos
Mainos

Talentum kertoi uudesta säästökuurista

Mediayhtiö Talentum on antanut tulosvaroituksen ja ilmoittaa aloittavansa yt-neuvottelut. Tavoitteena on säästää noin 50 henkilötyövuotta vastaava määrä eli 3,5 miljoonaa euroa. Syynä on mediamainonnan vähentyminen tammi-maaliskuussa.

Yhtiön ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon arvioidaan laskevan sen takia neljänneksellä ja liikevoiton kääntyvän tappioksi. Koko vuoden liikevaihdon odotetaan putoavan viime vuodesta niin ikään noin neljänneksen, jos loppuvuoden suhdannetilanne ja mainosmarkkinat jäävät alkuvuoden tasolle. Liikevoitto kääntyy kertaluontoisten kulujen jälkeen tappioksi.

Säästöt on määrä toteuttaa sekä työvoimaa vähentämällä että muilla toimenpiteillä. Aikaisemmin Talentum on jo kertonut noin kolmen miljoonan euron säästöohjelmasta, jota toteutetaan muun muassa henkilöstöä lomauttamalla.

Konsernin koko henkilökunta oli viime vuonna noin 800. Talentum julkaisee Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 18 teknisten ja kaupallisten alojen ammattilehteä, kustantaa ammattikirjallisuutta ja tuottaa verkkopalveluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme