Mainos
Mainos

Talgo korjaa HKL:n metrojunat

Talgo on allekirjoittanut sopimuksen lähes 40 metrojunan peruskorjauksesta.

Kiskokaluston ja konepajatuotteiden valmistaja Talgo Oy on allekirjoittanut Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n kanssa sopimuksen 39 metrojunan peruskorjauksesta. Sopimuksen arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Metrojunat peruskorjataan Talgon Otanmäen tehtaalla Kainuussa vuosina 2003-2008. Talgon myyntijohtajan Matti Haapakankaan mukaan nyt tehty sopimus tarjoaa kipeästi kaivattua työtä usean vuoden ajalle. Se ei kuitenkaan vaikuta Talgon äskettäisiin sopeuttamistoimiin, joissa Oulun konttorista ja Otanmäen tehtaalta irtisanotaan yhteensä 80 työntekijää ja toimihenkilöä.

-Tähän tilaukseen varautuminen alensi osaltaan irtisanottavien henkilöiden määrää, Haapakangas toteaa. Irtisanomisneuvottelut koskivat alun perin 200:aa työntekijää.

Tähän saakka Talgo on keskittynyt Suomessa pelkästään uusvalmistukseen. Sopimus on siten tärkeä päänavaus kiskokaluston peruskorjausbisnekseen, Haapakangas kertoo.

Talgo Oy on osa tunnettua espanjalaista Talgo-konsernia, ja se valmistaa kiskokalustotuotteita sekä keskiraskaista konepajatuotteita. Yhtiön päämarkkina-alueena ovat Pohjoismaat ja Länsi-Eurooppa. Talgon liikevaihto oli noin 44 miljoonaa euroa vuonna 2002. Yhtiössä on nykyään noin 470 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme