Mainos
Mainos

Talgo suomalaisomistukseen

Yhtiön myynti suomalaisille liikemiehille ja sijoittajille tietää hyvää kainuulaisille työntekijöille: ketään ei irtisanota tai lomauteta.

Junavaunuja valmistava Talgo on myyty suomalaiselle omistajaryhmälle. Samassa yhteydessä yhtiön nimi muutetaan Transtechiksi. Otanmäessä Kainuussa toimiva Talgo on ollut espanjalaisessa omistuksessa.

Transtechin hallituksen puheenjohtajan Curt Lindbomin mukaan kaupan tavoitteena on vahvistaa yhtiön asemaa Suomessa sekä junavaunujen valmistajana että konepajateollisuuden sopimusvalmistajana.

Transtechin toimitusjohtaja Markku Blomberg kertoo, että yhtiön toimihenkilöitä koskeneet yt-neuvottelut katsotaan päättyneiksi. Ketään ei ole enää tarvetta irtisanoa tai lomauttaa. Yt-neuvottelut koskivat noin 30 toimihenkilöä.

Yhtiön henkilöstö otti tiedon omistajavaihdoksesta huojentuneiden mielin vastaan. Työntekijöiden pääluottamusmiehen Jouni Läpsän mukaan uutinen oli merkittävä koko Pohjois-Suomelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme