Mainos
Mainos

Talgon lomautukset jatkuvat

Kiskokalusto- ja konepajatuotteita valmistavan Talgo Oy:n säästökuuri jatkuu. Tänään yt-neuvotteluissa päätettiin, että henkilöstön lisälomautukset alkavat helmikuussa.

Tällä haavaa yhtiön noin 500 henkilön kokonaisvahvuudesta on jo lomautettuna sata ihmistä. Lisälomautettavien määrä riippuu yhtiön tilauskannasta. Marraskuussa Talgo varautui lomauttamaan koko henkilöstönsä. Nyt sellaista ei enää suunnitella.

-Koko henkilöstöä ei missään tapauksessa lomauteta, toimitusjohtaja Tapani Tapaninaho vakuutti tänään. Tapaninahon mukaan lisälomautettavien määrää ei voida arvioida, sillä tilanne elää työllistämismahdollisuuksien mukaan. Lomautukset eivät kuitenkaan koske ainakaan satoja ihmisiä. Lomautukset jatkuvat toistaiseksi, ja ne ulottuvat koko henkilöstöön.

Talgon tuotanto tapahtuu Otanmäessä Vuolijoella. Suunnittelutyö tehdään Oulussa, missä toimii myös yhtiön johto.

Talgo Oy on osa espanjalaista Talgo-konsernia, jonka liikevaihto on noin 190 miljoonaa euroa ja tilauskanta noin 670 miljoonaa euroa. Talgo toimittaa Espanjaan 350 kilometriä tunnissa kulkevia suurnopeusjunia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme