Mainos
Mainos

Tallink vähentämässä 260 työpaikkaa

Suomen maaorganisaatiossa vähennetään alustavien tietojen mukaan 180 työpaikkaa.

Silja Oy ja Tallink yhdistävät toimintansa, mistä johtuen varustamoyhtiö Tallink aloittaa yt-neuvottelut 260 työpaikan vähentämisestä. Suomessa maaorganisaatioiden vähennystarve on 180 henkilöä ja Ruotsissa 80.

Yhtiö yhdistää kesäkuussa ostamansa Silja Linen samaan organisaatioon Tallink Finlandin kanssa. Toimintoja tehostetaan karsimalla päällekkäisyyksiä ja hyödyntämällä synergiaedut, yhtiö perustelee.

Yhdistämisprosessissa käydään läpi kaikki maatoiminnot, kuten hallinto-, talous-, it-, myynti- ja markkinointi sekä ostotoiminnot. Tallinkin toimitusjohtajan Keijo Mehtosen mukaan valtaosa karsittavista työpaikoista koskee konttorissa tehtävää työtä.

- Vähiten muutosta on siellä, missä on palvelupisteet, eli esimerkiksi lähtöselvityksissä, sanoo Mehtonen.

Yhtiön mukaan Siljan ja Tallinkin varaus- ja myyntijärjestelmät sovitetaan yhteen asteittain. Yt-neuvottelut alkavat syyskuun alussa ja uusi organisaatio on Mehtosen mukaan valmis ennen joulua.

Yhtiön mukaan matkustaja-alusyritysten brändit Tallink ja Silja Line säilyvät edelleen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.08.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme