Mainos
Mainos

Tallinkilla lyhyt lakko maanantaina

Tallink-laivayhtiötä uhkaa maanantaina tunnin lakko. Viron merimiesten ammattiliitto EMSA on ilmoittanut keskeyttävänsä työt Tallinkilla tunniksi kello 13 alkaen.

Ammattiliiton mukaan tunnin lakko on varoitus Tallinkille, jonka kanssa se on käynyt palkkaneuvotteluja jo useita kuukausia. Tallinkista kommentoitiin uutistoimisto BNS:lle, että lakko on laiton, sillä työntekijöillä on voimassaoleva työsopimus. Ammattiliiton mukaan kyse on uuden sopimuksen sopimisesta, joten lakko voidaan järjestää.

Lakkoon osallistuminen on ammattiliiton mukaan vapaaehtoista, mutta kaikki satamassa työseisauksen aikana olevat laivat myös pysyvät satamissa.

EMSA hakee Tallinkilta yhtenäistä palkkausta eri aluksille. Sen mukaan Superfast-aluksilla työskentelevät ihmiset saavat 20-200 prosenttia suurempaa palkkaa kuin henkilökunta muilla yhtiön aluksilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme