Mainos
Mainos

Tallinnan rahanvaihtopisteet johtavat turistia harhaan

Moniin Tallinnan rahanvaihtopisteiden ikkunoihin on ilmestynyt tänä kesänä houkutteleva kurssitarjous: eurolla 15,68 kruunua ja vaihtopalkkio nolla prosenttia. Tämä vastaisi virallista kruunun ja euron vaihtokurssia, joka on nyt noin 15,65.

Aamulehden mukaan tällaiset tarjoukset ovat kuitenkin useimmiten harhaanjohtavia, sillä kyseinen vaihtokurssi pätee vain vaihdettaessa kruunuja euroiksi, ei toisinpäin. Turistin kannattaakin lukea rahanvaihtopisteiden mainokset tarkkaan: niiden pienellä painetussa tekstissä kerrotaan, että eurolla saa vain noin 13,50 kruunua.

Täsmälleen sama 15,68-lukema komeilee kaikkien rahanvaihtopisteiden ikkunassa turistien pääkadulla Viru-kadulla, kirjoittaa Aamulehti. Lehden neuvojen mukaan paremmat vaihtokurssit löytyvät kuitenkin esimerkiksi postitalon takaa SEB-pankin konttorista, joissa eurolla saa 15,57 kruunua (palkkio 15 kruunua / vaihtotapahtuma). Samaa kurssia tarjoaa myös muun muassa Forum-korttelin Swedbankin konttori.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme