Mainos
Mainos

Talopakettien toimituksissa huomattavia eroja

Talopakettien toimituksissa on selviä hinta-, sisältö- ja laatueroja. Rakennustutkimuksen selvityksen mukaan ulkoseinän eristyspaksuudet, julkisivutoimitukset ja -laadut voivat vaihdella merkittävästi eri toimittajilla. Myös asennuspalveluissa ja toimitussisällöissä on eroja.

Tutkimuksen mukaan talopaketin keskihinta oli viime vuonna 272 000 markkaa ja huoneistoala 138 neliötä, jolloin keskimääräiseksi neliöhinnaksi saadaan 2 000 markkaa. Noin viidennes viime vuonna toimitetuista talopaketeista maksoi alle 200 000 markkaa ja liki kolmannes yli 300 000 markkaa.

Vertailu osoitti, että talopakettien toimitussisällöt ovat laajentuneet ja hinnat nousseet. Samalla tyyppitalot ovat menettäneet suosiotaan. Rakennustutkimuksen vertailuun osallistuneet toimittajat hallitsevat yhteensä 70:ä prosenttia maan talopakettimarkkinoista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme