Mainos

Talouden palkkasumma kasvoi lähes 8 prosenttia

Koko talouden palkkasumma kasvoi alkuvuonna 7,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kasvu nopeutui viime vuodesta, jolloin vastaava muutos oli 6,8 prosenttia.

Kaupassa ostoksilla

Tammi-maaliskuussa kasvua oli kaikilla päätoimialoilla, ilmenee Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista. Teollisuusyritysten maksama palkkasumma oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Vuonna 2000 ensimmäisen neljänneksen kasvu oli 7 prosenttia. Rakennusyritysten palkkasumma oli 14 prosenttia viimevuotista suurempi, kasvuvauhti oli sama kuin vuotta aiemmin. Rakentamisen alatoimialoista talonrakennusalan palkkasumma kasvoi 16 ja maa- ja vesirakennusalan 6 prosenttia.

Tukku- ja vähittäiskaupan palkkasumman lisäys oli ensimmäisenä neljänneksenä 7 prosenttia eli sama kuin vuotta aiemmin. Tukkukaupan kasvu oli 8 prosenttia ja vähittäiskaupan 6 prosenttia. Autokauppaa ei ole laskettu mukaan vähittäiskauppaan. Julkisen sektorin palkkasumma oli tammi-maaliskuussa 6 prosenttia edellisvuotista suurempi. Viime vuonna vastaava kasvu oli 4 prosenttia.

Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen palkkasumman lisäys oli 11 prosenttia ilman julkista sektoria. Vuotta aiemmin kasvu oli 9 prosenttia. Julkisen sektorin ulkopuolisen koulutuksen palkkasumma oli 8 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin. Rahoitustoiminnassa palkkasumman kasvu oli alkuvuonna 13 prosenttia ja vuotta aiemmin 12 prosenttia.

Muiden palveluiden palkkasumman lisäys vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 9 prosenttia. Muiden palvelualojen palkkasumman kasvu oli voimakkaampaa kuin vuotta aiemmin, jolloin lisäys oli 7 prosenttia. Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa palkkasumma oli 5 prosenttia viimevuotista suurempi.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialoilla lisäys oli 6 prosenttia. Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluissa kasvu oli 14 prosenttia. Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla.
(STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot