Mainos

Talouden palkkasumman kasvu hidastui

Koko talouden palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 3,7 prosenttia, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan palkkasumman kasvua kertyi 5,8 prosenttia.

Kasvu pysyi kuitenkin lähes ennallaan huhti-kesäkuuhun verrattuna, jolloin kasvu oli 3,6 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista.

Palkkasumman kasvu oli hitainta teollisuudessa ja rakennusalalla. Teollisuuden palkkasumma oli heinä-syyskuussa prosentin suurempi kuin vuotta aiemmin. Viime vuonna vastaava kasvu oli neljä prosenttia. Teollisuuden palkkasumma kuitenkin kasvoi heinä-syyskuussa, sillä tammi-maaliskuussa palkkasumma supistui kolme prosenttia ja huhti-kesäkuussa se pysyi edellisvuoden tasolla.

Rakennusyritysten maksama palkkasumma lisääntyi heinä-syyskuussa kaksi prosenttia. Rakentamisen alatoimialoista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi kolme prosenttia, mutta maa- ja vesirakentamisen palkkasumma pysyi ennallaan.

Kaupan palkkasumma nousi viisi prosenttia. Vähittäiskaupan palkkasumma kohosi kuusi prosenttia. Vähittäiskaupassa kasvu hidastui hieman vuodentakaisesta, jolloin vastaava nousu oli seitsemän prosenttia. Tukkukaupassa palkkasumman kasvu hidastui neljään prosenttiin edellisvuoden seitsemästä prosentista. Moottoriajoneuvojen kaupassa palkkasumman kasvu nopeutui seitsemään prosenttiin edellisen vuoden kahdesta prosentista.

Julkisen sektorin palkkasumman lisäys oli viisi prosenttia, yksityisen koulutuksen sekä terveydenhuollon- ja sosiaalipalveluiden palkkasummat kasvoivat viisi ja kymmenen prosenttia sekä rahoitusalalla neljä prosenttia. Muiden palveluiden palkkasumma oli heinä-syykuussa neljä prosenttia edellisvuotista korkeampi.

Kasvu hidastui edellisvuodesta, jolloin se oli seitsemän prosenttia. Muista palvelualoista majoitus- ja ravitsemistoiminnan palkkasumma kasvoi kolme ja kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen palkkasumma kaksi prosenttia.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluissa kasvu oli viisi prosenttia.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot