Mainos
Mainos

Talouselämä: Uudenkaupungin autotehdas teki viime vuonna 20 miljoonan euron tappiot

Valmet Automotive -konsernin liikevaihto oli viime vuonna 542 miljoonaa euroa, kun se toissa vuonna oli 306 miljoonaa euroa, kertoo Talouselämä.

Video: Uudenkaupungin autotehdas rekrytoi jälleen uusia työntekijöitä

Liikevaihdon kasvaminen peräti 77 prosentilla selittyy uudella Daimler-sopimuksella Mercedes-Benzin GLC-sarjan valmistuksesta sekä ruotsalaisen Semconin autoteollisuuden suunnittelupalvelujen ostolla Saksasta.

Talouselämä kirjoittaa, että konsernin liikevoitto jäi pakkaselle 20 miljoonaa euroa, kun se vielä edellisenä vuonna oli hieman alle neljä miljoonaa euroa voitolla.

Tehtaalta kerrotaan julkaisulle, että kannattavuuden lasku johtui merkittävästi suuremman autojen valmistusmäärän aiheuttamista operatiivisista haasteista sekä Saksan suunnitteluliiketoiminnan tappioista.

Viime vuonna lähes 4000 henkilöä työllistänyt ja 90 000 ajoneuvoa valmistanut Valmet Automotive tiedotti huhtikuun lopulla rekrytoivansa autotehtaalle tänä vuonna tuhat uutta autonrakentajaa ja toimihenkilöä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme