Mainos
Mainos

Talousjohtaja: Nokia hyvin suojassa talouskriisiltä

Nokian talousjohtaja Richard Simonson suhtautuu levollisesti yhtiön markkinaosuuden putoamiseen. Kolmannella vuosineljänneksellä osuus tippui 38 prosenttiin aiemmasta 40 prosentista. Simonson pitää pudotusta ylipäätään pienenä.

- Yksi selitys siihen on aggressiivisessa hintakilpailussa, johon me emme ole lähteneet täysillä mukaan. Mielestämme se on joillain alueilla kestämätöntä pidemmän päälle. Tulette todennäköisesti näkemään joidenkin kilpalijoidemme tuloksissa hintakilpailun vaikutukset.

Maailmaa koetteleva talouskriisi ei sekään huoleta Simonsonia. Näkymät muun muassa Kiinassa, Intiassa ja Latinalaisessa Amerikassa ovat talousjohtajan mukaan toiveikkaat.

- Meillä on useita erilaisia markkina-alueita, joista jokaisella on erilainen kasvuennuste. Kulurakenteemme on hyvä ja meillä on sopivia tuotteita kaikille markkina-alueille.

Simonsonin mukaan myös Nokian vahva kassa ja riskien minimoiminen sijoittamisessa suojaavat yhtiötä talousmyrskyiltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme