Mainos
Mainos

Talouskasvu alkaa vihdoin näkyä: Pienet ja keskisuuret yritykset haluavat palkata lisää työntekijöitä

Talouskasvun viriäminen näkyy nyt selvästi pienten ja keskisuurten yritysten työllistämisaikeissa. 

– Pk-yritykset on halukkaita palkkaamaan lisää työvoimaa, investoinnit ovat vähän paremmalla tolalla kuin puoli vuotta sitten ja kannattavuuskin on nousussa, toteaa Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen.

Jopa neljännes pk-yrityksistä arvioi, että ne voivat palkata lisää työvoimaa. Työllisyyden kannalta arvio on tärkeä, sillä uudet työpaikat ovat viime vuosina syntyneet juuri pk-yrityksiin.

– Ollaan sellaisessa tilanteessa, että tuli on syttymässä, nyt pitäisi vaan vähän puhaltaa vielä sinne tulipesään, niin että se roihahtaisi kunnon kasvuun, kuvailee toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Odotukset puoliväliriihessä

Reseptinä on paikallisen sopimisen lisääminen, ja vielä tällä hallituskaudella.

– Jos hallitus haluaa saavuttaa nämä työllisyystavoitteet, jotka on Suomen tulevaisuuden talouden kannalta aivan välttämättömän tärkeitä, niin sen on tehtävä jotain paikallisen sopimisen edistämiseksi ja myöskin pienten yritysten työllistämisen riskien pienentämiseksi.

Käytännössä odotukset ovat hallituksen puoliväliriihessä.

–Ehdottomasti. Jos siellä ei mitään tehdä, niin tämän hallituksen osalta aika on mennyt ohi [paikallisen sopimisen lisäämiseen].


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme