Mainos
Mainos

Talouskriisi koettelee Japania

Japanin taloustilanne on osittautunut pelättyäkin huonommaksi. Maan talous supistuu 5,3 prosentin vuosivauhdilla, ja konkursseja tehdään ennätystahtiin. Aasian kärjistyvä kriisi voi johtaa talousennusteiden heikentämiseen myös Suomessa.

Japanin talous on nyt supistunut kahtena perättäisenä vuosineljänneksenä ja se on virallisenkin määritelmän mukaan lamassa. Tammi-maaliskuussa maan talous kutistui 1,3 prosenttia ja bruttokansantuotteen vuotuinen pudotusvauhti on nyt 5,3 prosenttia.

Japanin konkursseissa perittävä jenimäärä on vuodessa kasvanut yli 50 prosenttia, enemmän kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen.

Jenin arvo on sukeltanut alimmilleen kahdeksaan vuoteen. Maan pankkikriisiä ja yritysjohtajien itsemurhia koskevat uutiset ovat yleistyneet.

Jenin heikentyessä myös pelot Kiinan devalvaatiosta ja sen halvaannuttavasta vaikutuksesta koko maailman talouteen kasvavat.
(MTV3/Teijo Valtanen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme