Mainos
Mainos

Talousrikollisuus kasvussa Suomessa

Poliisin tietoon tulleiden talousrikosten määrä kasvoi viime vuonna 12 prosenttia edellisvuodesta. Keskusrikospoliisin tilastojen mukaan vuoden lopussa tutkinnassa oli yli 2200 avointa talousrikostapausta, joista noin 1200 oli verorikoksia.

Uusia talousrikoksia vuoden aikana kirjattiin lähes 1500. Lukuun sisältyy joukko poliisin ja tullin kirjaamia alkoholin ja tupakan salakuljetustapauksia.

Auki olevien talousrikosten määrää lisää se, että talousrikosten tutkinta-aika on venynyt viime vuosina yhä pitemmäksi. Viime vuonna se oli keskimäärin 369 vuorokautta. Keskusrikospoliisin mukaan talousrikosten selvittäminen on vaikeutunut, koska rikollisuus on yhä useammin järjestäytynyttä ja kansainvälistä.

Viime vuonna kasvussa olivat myös muun muassa ympäristörikokset ja törkeät pahoinpitelyt. Henkirikoksia tehtiin sen sijaan vähemmän kuin moneen vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme