Mainos
Mainos

Taloussanomat: Lisää Finnairin ja Ilmarisen kytköksiä julki

Finnairin ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kytkökset ovat Taloussanomien mukaan laajemmat kuin tähän saakka on tullut ilmi.

Yhtiöt ovat osakkaina rahtiyhtiö Nordic Global Airlinesissa, joka perustettiin samoihin aikoihin, kun Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen teki kohutut asuntokauppansa Ilmarisen kanssa.

Nordic Global Airlines perustettiin viime vuoden maaliskuussa. Vehviläinen myi asuntonsa Ilmariselle viime vuoden helmikuussa. Maaliskuussa Finnairin yhtiökokous valitsi Ilmarisen toimitusjohtajan Harri Sailaksen hallituksensa puheenjohtajaksi.

Finnair Cargo omistaa Nordic Global Airlinesista 40 prosenttia ja Ilmarinen 11 prosenttia. Loput on kahden yhdysvaltalaisen sijoitusyhtiön omistuksessa.

Poliisi tutkii parhaillaan Finnairin ja Ilmarisen välistä liiketoimintaa. Epäilynä on lahjusrikos. STT:n tietojen mukaan esitutkinta valmistuu kahden tai kolmen viikon sisällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme