Mainos
Mainos

Taloussanomat: "Vakausrahastot vaarantavat vahvimpienkin vakavaraisuuden"

Arvostettu rahoitusalan asiantuntija professori Michael Pettis arvostelee voimakkaasti euromaiden ja EU:n kaavailemia vakausrahastoja.

Taloussanomien haastattelussa Pettis pitää väliaikaista EFSF-vakausvälinettä ja vuonna 2013 aloittavaa ESM-vakausmekanismia jopa vaarallisena Suomelle ja muille parhaan luottoluokituksen euromaille.

– Vakausrahastoihin liittyvät vastuut ja sitoumukset ovat erittäin suuria, ja lisäksi niiden toteutustapaan liittyy arvaamattomia piirteitä. Euromaat ovat saattaneet virittää itselleen varsinaisen velkaloukun, Suomi muiden mukana, Pettis varoittaa Taloussanomissa.

Pettis varoittaa liian huolettomista lupauksista. Jos lupaukset realisoituvat, huomataan Pettisin mukaan, että vakausrahastot eivät suinkaan lisänneet euroalueen vakautta ja vakavaraisuutta, vaan päin vastoin vaaransivat vahvimpienkin maiden vakavaraisuuden.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme