Mainos
Mainos

Taloustilanne romahdutti maitomarkkinat

Maitomarkkinat ovat sukeltaneet vuodentakaisesta huipustaan historiallisen alas.

- Suomen maitotilat joutuvat oheiskärsijöiksi kansainvälisen taloustaantuman vaikutuksista. Venäjän rupla devalvoitui noin 30 prosenttia ja Ruotsin kruunu yli 15 prosenttia. Ne heikensivät suomalaisten maitotuotteiden asemaa elintarvikemarkkinoilla, sanoo MTK:n maitoasiamies Sami Kilpeläinen.

Kotimarkkinoilla suomalaiset maitotuotteet ovat Kilpeläisen mukaan kilpailukykyisiä. Kansainväliset hintaselvitykset osoittavat, että tuoremaitotuotteet ovat Suomessa edelleen korkealaatuisia ja edullisimpia Euroopassa.

Maitotuotteiden hinnat ovat kärsineet kysynnän taittumisesta ympäri maailmaa. Erityisesti ne maat, joissa tuoremaitotuotteiden osuus on pieni ja meijeriteollisuus perustuu jauheiden ja voin tuotantoon, ovat ajautuneet suoranaiseen kriisiin.

Tuottajahinnat ovat useissa maissa painuneet pohjamutiin. Suomalaiset maidontuottajat kiittävät Kilpeläisen mukaan Valiota ja muita osuuskuntia hyvästä tilityshinnasta.

Suomalaiset tuottajat ovat vuosia painineet kustannuskriisissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme