Mainos
Mainos

Talousviisaat lykkäisivät finanssipolitiikan kiristystä

Suomen finanssipolitiikkaan ei tulisi tehdä lisäkiristyksiä tämän eikä ensi vuoden aikana.

Näin suosittaa viidestä professorista koostuva riippumaton talouspolitiikan arviointineuvosto. Professorien mukaan julkisen talouden lisäsopeutus on kyllä välttämätöntä, mutta tässä suhdannetilanteessa se hidastaisi talouden elpymistä ja lisäisi työttömyyttä.  

Siksi he suosittelevat ohjelmaa, jossa julkisia menoja leikataan tai verotusta kiristetään vasta vuosina 2017 ja 2018. Silloin Suomen talous on ennusteiden mukaan lähempänä tasapainoa.  

Arviointineuvosto suosittaa myös ottamaan käyttöön erilliset rakenteellisen alijäämän tavoitteet kunnille ja valtiolle.  

Professori Roope Uusitalon johtama talouspolitiikan arviointineuvosto perustettiin viime vuonna. Se julkisti nyt ensimmäisen raporttinsa.  
Arviointineuvoston tavoitteena on parantaa talouspolitiikan valmistelun ja päätöksenteon laatua sekä tuoda tutkimustietoon pohjautuva riippumaton näkökulma talouspoliittiseen keskusteluun. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot