Mainos
Mainos

Talsa: Strategi lyttää valtion sijoituspolitiikan - "veronmaksajan pitäisi huolestua"

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju arvostelee Taloussanomissa voimakkaasti valtion sijoituspolitiikkaa.

Oksaharjun mukaan valtion omistajayhtiö Solidium syö kuormasta myymällä osingonmaksukykyisiä, menestyviä ja laadukkaita yhtiöitä. Hän pitää Solidiumin sijoituspolitiikkaa järjettömänä.

– Näin rahaa sisään tuovat yhtiöt myydään ja niitä, jotka tarvitsevat lisää rahaa, pahimmillaan lisätään. Tällaisessa toiminnassa ei ole päätä eikä häntää, Oksaharju moittii Taloussanomissa.

Viime vuosina Solidium on jakanut moninkertaisen määrän osinkoja valtiolle suhteessa siihen, mitä se itse on saanut pörssiyhtiöiltä.

– Silloinhan me syömme kuormasta pääomaa. Veronmaksajan pitäisi olla tästä syvästi huolissaan. Seuraavan ministerin pitäisi ymmärtää, että tämä tie on nopeasti loppuun kuljettu, Oksaharju ripittää.

Solidium myi tänään yli miljardilla TeliaSoneraa. Osakemyynnin seurauksena valtion omistus yhtiössä laski 7,8 prosentista 3,2 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme