Mainos
Mainos

Talvivaara-pomo: Emo- ja tytäryhtiö hyvin läheisiä

Talvivaaran varatoimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde sanoo, että kaivoksen emoyhtiö ja tytäryhtiö ovat hyvin läheisessä yhteydessä toisiinsa. Hän ei silti suostu spekuloimaan sillä, voidaanko emoyhtiö saneerata, jos tytäryhtiön saneeraustie nousee pystyyn. 

Analyytikko Ari Rajala sanoi tänään Kauppalehdessä, ettei emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pysty toimimaan, ellei myös kaivosta hyväksytä saneeraukseen. Espoon käräjäoikeus päätti tänään, että emoyhtiön yrityssaneeraus voi alkaa. Kaivostoimintaa harjoittava tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo sen sijaan joutuu toimittamaan oikeuteen lisäselvityksiä. Sen tilanne vaikeutui, kun suuri velkoja perui puoltonsa saneeraukselle. 

Tytäryhtiön nopea yrityssaneeraus olisi edellyttänyt puoltoa vähintään kahdelta velkojalta, joilla on ainakin viidennes saatavista. Talvivaarassa tytäryhtiö on emolle velkaa liki miljardin, eikä emoyhtiön puollolla ole merkitystä. 

Varatoimitusjohtajasta emoyhtiön saneerauspäätös oli tässä tilanteessa hyvä. 

-Toki ollaan vielä tyytyväisempiä, jos keksitään joku keino, millä puolto-ongelma saadaan tytäryhtiöstäkin siivottua oikeaan asentoon ja päästään nopeutettuun menettelyyn. Tälläkin tullaan toimeen.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot