Mainos
Mainos

Talvivaara sitoutuu yhä Fennovoimaan - rahoitusta ei luvata

Yrityssaneerausta hakeva kaivosyhtiö Talvivaara ilmoitti perjantaina tukevansa edelleen Fennovoiman ydinvoimahanketta. Yhtiö kertoi kuitenkin, ettei se nykytilanteessa voi sitoutua antamaan hankkeelle lisärahoitusta, koska se keskittää kaikki taloudelliset voimavaransa Sotkamon operaatioon ja yrityssaneerausprosessiin. 

Talvivaara aikoo harkita uudelleen mahdollisuuksia osallistua Fennovoiman hankkeeseen, kun tilanne selkiintyy ja yrityssaneerausprosessi etenee. 

Fennovoiman omistajien pitää vahvistaa osallistumisensa hankkeeseen helmikuun loppuun mennessä. Suurin kotimainen omistaja Outokumpu kertoi keskiviikkona pysyvänsä hankkeen takana, mutta esimerkiksi Rautaruukissa asian valmistelu on vielä kesken. 

Laitostoimittaja Rosatom on tulossa Fennovoiman omistajaksi kolmanneksen osuudella. 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot