Mainos

Talvivaaran tilintarkastajat eivät hyväksyneet yhtiön tilinpäätöstä

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön tilintarkastajat eivät ole hyväksyneet yhtiön tilinpäätöstä ja toimintakertomusta.

Tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers kertoo, että lausunto on jätetty antamatta viime vuonna Talvivaaraan taseeseen jätetyn varauksen vuoksi.  

Tilintarkastajien mukaan Talvivaara päätti jättää varauksen taseeseen, vaikka yhtiön tiedossa on seikkoja ja olosuhteita, jotka voivat johtaa varauksen purkamiseen tulevaisuudessa. Talvivaara on kuitenkin esittänyt syyt varausten mahdolliseen purkamiseen, mutta ne eivät riittäneet tilintarkastajille.  

-Emme pystyneet todentamaan, onko takaukseen perustuvia vastuita olemassa vai eikö niitä ole tai mikä olisi takauksesta aiheutuvan vastuun määrä, PricewaterhouseCoopers kertoo tilintarkastuskertomuksessaan.  

Varaus koskee 203 miljoonan euron mahdollista korvausta, joka koskee sveitsiläis-belgialaisen metalliyhtiö Nyrstarin ja konkurssiin menneen Talvivaara Sotkamon välistä sinkin tuotevirtasopimusta. Emoyhtiö Talvivaaran Kaivosyhtiö on ollut sopimuksen takaajana.  

-Yhtiö päätti jättää varauksen vuoden 2015 taseeseensa, vaikka sen tiedossa on seikkoja ja olosuhteita, jotka voivat johtaa varauksen purkamiseen tulevaisuudessa, Talvivaara kertoo tilinpäätöstiedotteessaan.  

Talvivaaran mukaan 203 miljoonan varaus poistuisi, jos esisopimus valtion omistaman Terrafamen kanssa kaivoksen omaisuuden myynnistä toteutuu. Sen sijaan jos esisopimus raukeaa, takausvastuun kohtelu jää edelleen epäselväksi.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot