Mainos
Mainos

Tämä mättää iPad 2:ssa

Apple julkisti eilen iPad -tabletkoneen uuden version. Laitteeseen tutustuneet ovat ottaneet iPad 2:n pääasiassa hyvin innokkaasti vastaan, mutta aivan ilman kritiikkiä ei Apple tästä lanseerauksesta selviydy.

TechCrunch-blogisivustolla Matt Burns arvostelee iPad 2:ta muutamista puutteista. Burns kummastelee Applen käyttöjärjestelmän iOS:n riippuvuutta iTunesista. Hän kaipaa iPad 2:een langatonta päivitysmahdollisuutta.

Burnsin mukaan iPad 2:n toinen puute on sen näyttö. Hänen mielestään laitteessa pitäisi ehdottomasti olla retina-näyttö, kuten uusissa iPod toucheissa ja iPhone 4:ssa.

Retina-näytössä on pikseleitä niin tiheässä, ettei yksittäisiä pikseleitä pysty erottamaan.

— Sopii vain toivoa, että iPad 3:ssa on korkearesoluutionäyttö, josta kuulemme koko ajan. Lisääpäs vauhtia, Apple, Burns ruoskii.

Burnsin näkymyksen mukaan iPad 2:n kolmas puute on sen kosketusnäytön pinta. Burns vertaa sitä Samsung Galaxy Tabin Gorilla Glass-lasiin, joka hänen mukaansa kestää vasaran ja jääpiikin iskut.

Burns arvelee, että Applekin olisi pohtinut vastaavaa, mutta että yhtiön esteettiset arvot olisivat jyränneet kestävyysnäkökulman.

Neljäs puute iPad 2:ssa on Burnsin mielestä SD-muistikorttipaikan puuttuminen. Applella on pitkä lista selityksiä puutteelle, mutta Burns ei vakuutu niistä.

— Helposti liikuteltavan muistin puuttuminen on iPadin suuri heikkous, Burns arvioi.

4G-valmiuden puuttuminen on Burnsin mukaan myös iPad 2:n puute, koska Motorolan kilpailevalla Xoom-tabletilla tämä ominaisuus löytyy.

Applen iPadin ensimmäistä versiota myytiin viime vuonna yli 15 miljoonaa kappaletta. Arvioiden mukaan tänä vuonna tabletkoneita myydään yli 50 miljoonaa. Applen uskotaan kahmivan myynnistä valtaosan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme