Mainos
Mainos

Tankki täyteen tänään! Uusi vuosi - uudet hinnat

Tänään voi vielä tankata autonsa halvemmalla kuin huomenna. Bensiini ja diesel kallistuvat vuodenvaihteessa, koska polttoaineverotus kiristyy.

Dieselille tulee myös toinen veronkorotus, joten sen hinta nousee tuntuvasti. Samalla kuitenkin dieselautoista maksettava käyttövoimavero alenee.

Öljyalan keskusliiton mukaan bensiinin hinta nousee vajaat kolme senttiä litralta. Dieselin hinta kohoaa runsaat 12 senttiä.

Dieselin roima hinnannousu voi tuoda tänään huoltoasemille hamstraajia. Osa huoltamonpitäjistä pelkää, että polttoaine loppuu viikonlopun aikana.

Öljyalan keskusliiton laskelmien mukaan bensiinikäyttöisellä autolla 17 000 kilometriä vuodessa autoileva maksaa veronkorotuksen jälkeen lähes 40 euroa enemmän vuodessa, jos auton keskikulutus on kahdeksan litraa.

Dieselautolla ajavalle veronkorotus puolestaan merkitsee lähes 200 euron vuotuisia lisäkustannuksia, jos hän ajaa 25 000 kilometriä vuodessa autolla, jonka keskikulutus on 6,5 litraa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme