Mainos
Mainos

Tanskanen: OP-yhteenliittymän ulkopuolella karikkoja

Osuuspankkiryhmän pääjohtaja Antti Tanskanen katsoo, että pankkiryhmän uudistusmallista ulkopuolelle jäävät osuuspankit ajautuvat sivuväylille, joilla vaanivia karikkoja kukaan ei tunne.

Hänen mukaansa jo alustavista selvityksistä käy ilmi, että ryhmän ulkopuolelle jääminen aiheuttaisi suuria hankaluuksia ja kustannuksia. Kahdenlaisia pankkeja ryhmään ei voi jäädä.

-Näiden ongelmien esiin nostamista ei pidä tulkita turhaksi varoitteluksi, uhkailusta puhumattakaan, hän sanoi tänään Seinäjoella. Tanskanen toisti jälleen kerran, että uudessa yhteistoimintamallissa osuuspankkien riskit pienenevät eivätkä kasva, koska pankkien tappiokierre voidaan torjua jo ennakolta. Hänen mukaansa ryhmässä on noudatettu täyden yhteisvastuun periaatetta tähänkin saakka.

-Uudella keskusyhteisöllä on oikeus ja velvollisuus puuttua ajoissa sellaisen pankin toimintaan, joka on menossa vikaraiteelle. Hyväkuntoisten osuuspankkien vaara joutua maksumieheksi vähenee eikä suinkaan lisäänny, hän vakuutti.

Kuusi pankkia ratkaissut kantansa

Osuuspankkien on otettava kantaa uuteen yhteistyömalliin huhtikuun alkupuoleen mennessä. Sen jälkeen Osuuspankkien keskusliiton OKL:n hallintoneuvosto päättää, onko mukaan lähdössä riittävästi pankkeja. Pankkeja on kaikkiaan noin 300.

Tähän mennessä päätös on tehty kuudessa pankissa. Neljä niistä päätti uuteen malliin osallistumisesta, kaksi jää ulkopuolelle. OKL:n hallintoneuvosto ei ole ennakkoon suostunut arvioimaan, miten monen pankin olisi lähdettävä mukaan, jotta uusi malli otetaan käyttöön.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme