Mainos
Mainos

Tästä alasta toivotaan Suomeen tulevaisuuden suurtyöllistäjää

Ohjelmistojen kehittämisestä on tullut Suomessakin jo merkittävää teollisuutta. Alalla odotetaan kasvua myös tulevina vuosina.

Nuorten lupausten kouluttaja uskoo alan elävän uutta nousukautta.

– Mielestäni nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan, eli noususuhdanne on selkeästi käynnissä ja uudentyyppisiä osaajia koulutetaan sekä tarvitaan työelämässä, toteaa Turun ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Mika Suutari.

Maailmaan suurimpiin ohjelmistotaloihin kuuluva Microsoft on kutsunut tällä viikolla koolle suomalaisia nuoria ohjelmisto-osaajia suurtapahtumaan Espooseen.

Yrityksen edustaja kehuu avoimesti suomalaista osaamista innovoinnin ja yrittämisen saralla Euroopan parhaaksi.

– En sano niin vain siksi, että olen tänään täällä, se on oikeasti totta. Te todella olette roolimalli monille muille Euroopan maille, Microsoftin oppilaitosyhteistyöstä vastaava johtaja Jacqueline Russell sanoo

Alan uskotaankin olevan merkittävä työllistäjä tulevaisuudessa.

Yhdysvaltain työministeriön arvion mukaan seuraavan kymmenen vuoden kuluessa lähes 80 prosentissa kaikista tehtävistä töistä vaaditaan jonkinlaista tietoteknistä osaamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme