Mainos
Mainos

Tavaratalojen ahdinko jatkui – etenkin näiden tuotteiden myynti takkuaa

Tavaratalokaupan alamäki jatkui myös heinäkuussa, kertoo Päivittäistavarakauppa ry.

Sen mukaan tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto jäi heinäkuussa 3,2 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi. 

Pahiten on takunnut kodin ja vapaa-ajan tuotteiden myynti, jonka liikevaihto laski vuoden takaisesta yli seitsemän prosenttia. Myös pukeutumistuotteet kävivät kaupaksi selvästi heikommin kuin edellisenä kesänä.  
Päivittäistavaroiden vähittäismyynnin arvo sen sijaan kasvoi heinäkuussa vuoden takaisesta lähes kolme prosenttia. Eniten myynti kasvoi pienmyymälöissä ja suurissa supermarketeissa.  

Koko alkuvuoden eli tammi-heinäkuun aikana tavaratalojen ja hypermarkettien liikevaihto on supistunut yli kaksi prosenttia. Päivittäistavaroiden myynti sen sijaan on kasvanut lähes prosentin. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot