Mainos
Mainos

Tehy irtisanoi työehtosopimuksen - yksityiset sairaankuljettajat palkkakuopassa

Terveys- ja sosiaalialan koulutetun henkilöstön ammattijärjestö Tehy on irtisanonut työehtosopimuksen, joka koskee noin tuhatta yksityisen sairaankuljetusyritysten palveluksessa työskentelevää tehyläistä.

Neuvotteluissa työnantajia edustavien Suomen sairaankuljetusliiton ja Terveyspalvelualan liiton kanssa ei ole päästy yhteisymmärrykseen palkkatason korjaamisesta.

Erot valtakunnalliseen yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimukseen ovat tällä hetkellä noin 200-300 euroa. Kunta-alan palkkatasoon nähden palkkaerot ovat vielä suuremmat.

Tehyn mukaan palkkataso ei vastaa entistä vaativampaa sairaankuljetuspalvelutyötä.

- Kehno palkkataso ja muut työntekijöiden esille tuomat ongelmat herättävät kysymyksen siitä, onko alan yrityksillä riittävät edellytykset huolehtia näin vaativasta osasta terveydenhuollon kokonaisuutta, Tehyn neuvotteleva lakimies Vappu Okkeri toteaa.

Tehyn keskeinen tavoite neuvotteluissa on sopia palkkaohjelmasta, jonka avulla palkkataso saadaan kohtuullisella aikataululla vastaamaan muun sosiaali- ja terveydenhuollon tasoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme