Mainos
Mainos

Tekes: Suomalaiset tietoturvafirmat voisivat hyötyä NSA-urkinnasta

Suomalaisilla tietoturvayrityksillä on juuri nyt hyvä sauma hakea kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Näin uskoo Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin strateginen ohjelmapäällikkö Marko Heikkinen.

Heikkisen mukaan Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n urkintaa koskevaa paljastukset ovat herättäneet epäluuloa amerikkalaisia kyberturvallisuusalan yrityksiä kohtaan etenkin Venäjän ja Aasian suunnalla.

– Suomi nähdään nyt puolueettomana kumppanina, Heikkinen sanoo.

Tekesin ohjelmapäällikkö Suvi Sundquist sanoo, että Suomessa kyberturvallisuusalalla vientityö on jäänyt tuotekehityksen jalkoihin.

– Se on aika yllättävää. Nyt pienistä firmoista pyritään muodostamaan kokonaisuus, tietoturvaklusteri, jonka ulkomaiset ostajatkin löytäisivät, Sundquist sanoo.

Tietoturvayritysten yhteistyöverkostoa synnytettiin vasta päättyneessä Tekesin Turvallisuus-ohjelmassa. Lisäksi Tekes etsii parhaillaan kansainväliseen kasvuun tähtääviä tietoturvayrityksiä, joita voitaisiin auttaa julkisilla asiantuntija- ja rahoituspalveluilla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme