Mainos
Mainos

Tekes Supercellistä: Poikii sijoittajien huomion

Supercell-kauppa on tärkeä myös koko suomalaisen peliteollisuuden tulevaisuudelle, sanoo pelinkehitykseen keskittyvän Tekes Skenen ohjelmapäällikkö Kari Korhonen.

– Yhtiöiden menestys poikii kiinnostusta kansainvälisten sijoittajien keskuudessa, ja menestystarinat tuottavat uusia startup-yrityksiä. On tärkeää, että Suomi huomataan, Korhonen sanoo.

Korhosen mielestä Supercellillä on mahdollisuudet yhä kovempaan kasvuun.

– Supercell on taitava yritys, jonka asemaa tällainen liike vain vahvistaa, Korhonen sanoo.

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes tukee rahoituksellaan yritysten kehityskelpoisia liikeideoita. Myös vuonna 2010 perustettu Supercell on hyödyntänyt tukea.

Yhtiö sai Tekesiltä vajaat miljoona euroa tuotekehityslainaa, joka on jo kuitattu takaisin. Lisäksi yhtiö on saanut nuorille innovaatioyrityksille suunnattua avustusta maksimisumman, miljoona euroa.

– Verotulojen kasvun ja osaamisen kautta yhteiskunta on saanut takaisin moninkertaisesti sijoittamiaan rahoja. Tekesin näkökulmasta yhtiö on ollut tuottava sijoitus, Korhonen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme