Mainos
Mainos

Teknilliselle korkeakoululle uusmedian kehitysyhtiön

Teknillinen korkeakoulu on perustanut uusmedian tutkimus-, kehitys- ja markkinointiyhtiön. Ensi vuoden alussa toimintansa aloittava Otaverkko pyrkii luomaan mm. tulevaisuuden informaatioyhteiskunnan prototyypin.

Yhtiö rakentaa Espoon Otaniemeen ja sen lähialueille huipputehokkaan tietoliikenneverkon, jossa sen omistajat ja mediayritykset voivat kokeilla uusimpia digitaalisia palveluja ja mediateknisiä tuotteita.

Keskeisiksi kehityskohteiksi mainitaan mm. sähköinen kaupankäynti, verkkojulkaisut ja tietosuoja. Laajakaistaverkon rakentaminen alkaa ensi keväänä. Lähivuosien laiteinvestoinnit ovat noin 30 miljoonaa markkaa. Yhtiön omistuspohjaa laajennetaan jo alkuvuodesta. Neuvotteluja tästä käydään parhaillaan.

Otaverkon toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Timo Rinta. Hän toimii tätä nykyä Suomen kaapelitelevisioliiton toimitusjohtajana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme