Mainos
Mainos

Teknologialevottomuus laskee pörssiä

Teknologiaosakkeiden huuma on ainakin toistaiseksi vaihtunut epävarmuudeksi. Kurssien heilahtelu on jatkunut useita viikkoja, ja tämän päivän aikana teknologiaosakkeet ovat sukeltaneet jo lähes 10 prosenttia.

Sijoitussalkku

Helsingin pörssin Hex-yleisindeksin aamulla alkanut alamäki on iltapäivään mennessä jyrkentynyt 8,5 prosenttiin. Kello 13.45 indeksin pisteluku oli 16 302.

Syynä on Nokian osakkeen jyrkkä alamäki, joka sai alkunsa New Yorkin Nasdaq-indeksin edellisillan syöksystä. Nokian hinta on halventunut yli 23 euroa, noin 215 euroon, ja Sonerakin on tullut alaspäin 6,5 euron verran 71,20 euroon. Myös muut teknologiaosakkeet ovat laskussa ja koko telekommunikaatio ja elektroniikkatoimiala on tippunut yli 9 prosenttia.

Painorajoitettu portfolioindeksi on heikentynyt 4,5 prosenttia. Metalliosakkeet ovat laskeneet 1,2 prosenttia ja pankkiosakkeet keskimäärin prosentin. Metsäyhtiöt ovat lievästi plussalla. Kello 13.45 kokonaisvaihtoa oli koossa 416 miljoonaa euroa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme