Mainos
Mainos

Teknologiateollisuuden tilaukset laskussa

Teknologiateollisuuden uusien tilausten saaminen on vaikeutunut kevään ja kesän aikana, ja alan kysyntänäkymät ovat heikentyneet.

Vahva ja pitkä tilauskanta turvaa kuitenkin alan tuotannon kasvun lähikuukausina, sanoo Teknologiateollisuudenyhdistyksen toimitusjohtaja Martti Mäenpää.

Teknologiateollisuuden liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 10 prosenttia eli samaan tahtiin kuin viime vuonna. Henkilöstön määrän kasvu jatkuu edelleen, mutta kasvuvauhti on hidastunut.

Mäenpään mukaan tuottavuuden jatkuva parantaminen on yritysten kilpailukyvyn kannalta välttämätöntä. Tuottavuuden tason vertailu osoittaa hänen mukaansa, että merkittävä osa Suomen teknologiateollisuuden yrityksistä menestyy tuottavuudessa vain keskinkertaisesti.

- Suomen edellä on useita läntisiä teollisuusmaita, Mäenpää toteaa. Nopeimmin tuottavuus paranee Keski- ja Itä-Euroopan sekä Aasian maissa. Parhaiten Suomessa menestyvät tuottavuusvertailussa elektroniikkateollisuus ja metallien jalostus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme