Mainos
Mainos

Teknologiateollisuus: Ei hyvin mene

Teknologiateollisuus arvioi, että alan henkilöstö vähenee kymmenesosalla tänä vuonna. Lomautusten piirissä on nyt viidennes työntekijöistä, ja lisää pakkolomia on luvassa lähikuukausina.

Alan yritysten liikevaihto jää tänä vuonna jopa 30 prosenttia viime vuotta pienemmäksi.

-Teknologiateollisuus on monelta osin historiansa vaikeimmassa tilanteessa, sanoo alan etujärjestön toimitusjohtaja Martti Mäenpää.

Teknologiateollisuus ei näe myöskään mitään valoa lähitulevaisuudessa. Kansainvälinen investointilama näyttää jäävän pitkäaikaiseksi ja kysyntä pysyy heikkona.

-On käytettävä kaikki keinot teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi, sillä nyt menetettävät työpaikat eivät enää palaa Suomeen, Mäenpää tähdentää.

Teknologiateollisuus edustaa elektroniikka- ja sähköteollisuutta, kone- ja metallituoteteollisuutta, metallien jalostusta sekä tietotekniikka-alaa. Teknologiateollisuus työllisti viime kuun lopussa vajaat 260 000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme