Mainos
Mainos

Teknologiateollisuus: Suomesta kriisimaa Espanjan rinnalle

Teknologiateollisuus menettää tilauksia yhä nopeampaan tahtiin. Sekä uusien tilausten että tilauskannan lasku ovat voimistuneet syksyn aikana, etujärjestö varoittaa.

Tilauskantatiedustelun mukaan alan yritykset saivat heinä-syyskuussa viidenneksen vähemmän tilauksia kuin vuosi sitten. Tilauskannan arvo oli syyskuun lopussa 10 prosenttia viime vuoden tasoa alhaisempi.

Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto näyttää jääneen finanssikriisin jälkeen pysyvästi alemmalle tasolle. Liikevaihto on nyt runsaan viidenneksen alempi kuin syksyllä 2008.

Teknologiateollisuus arvioi, että vuosi 2008 jää Suomen taloushistoriaan käännekohtana, jolloin Suomen talouskasvun edellytykset muuttuivat pysyvästi. Järjestö katsoo, että vaihtotaseen alijäämä on painanut Suomen Euroopan kriisimaiden, kuten Espanjan, Italian ja Ison-Britannian joukkoon.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (1.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme