Mainos
Mainos

Tekstiiliteollisuus uskoo viennin piristyvän

Tekstiili- ja vaateteollisuus povaa viennin, kotimaan myynnin ja tuotannon piristyvän tulevana syksynä. Alkuvuonna sekä toimitukset kotimaahan että vientiin jäivät ennustettua pienemmiksi.

Tekstiilejä on valmistettu yhtä paljon kuin ennenkin mutta vaatteiden valmistus on vähentynyt kuluvana vuonna. Vaatteiden vienti sen sijaan on kasvanut vastaavana aikana viisi prosenttia. Merkittävimmin lisääntyi vienti Norjaan, Britanniaan ja Venäjälle, jonne tuotteita viedään pääasiassa jatkojalostettaviksi.

Valmiiden vaatteiden tärkeimmät vientimaat olivat edelleen Ruotsi ja Saksa. Vaatteiden tuonti lisääntyi alkuvuonna viennin tapaan viidellä prosentilla. Eniten tuonti on kasvanut Kiinasta, Ruotsista ja Tanskasta. Nämä ovat myös merkittävimmät vaatteiden tuontimaat.

Tekstiili- ja vaateteollisuusyritysten liikevaihto oli viime vuonna yhteensä noin 9 miljardia markkaa. Vaatteiden valmistuksen osuus tästä oli 3,5 miljardia markka. Suomessa on hiukan yli 2600 tekstiilialan yritystä, joista noin 1200 valmistaa vaatteita.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme