Mainos
Mainos

Telakkayhtiö STX vaihtaa taas toimitusjohtajaa

Telakkayhtiö STX Finland vaihtaa toimitusjohtajaa. Juha Heikinheimo jättää tehtävän, ja väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nousee hallituksen puheenjohtaja Su-Jou Kim.

Heikinheimon kausi jäi lyhyeksi. Hänet valittiin tehtävään viime heinäkuussa Martin Landtmanin tilalle. STX Finland on ollut vaikeuksissa, koska yhtiö ei ole saanut hankittua uusia risteilylaivatilauksia Turun telakalle.

Turun telakan kapasiteetti on ollut osin käyttämättä sen jälkeen, kun telakka toimitti Allure of the Seas -risteilyaluksen. Uusi toimitusjohtaja asettaa uusien tilauksien hankkimisen tärkeimmäksi tavoitteeseen.

Su-Jou Kim toimii myös STX Finlandin emoyhtiön, STX Europen toimitusjohtajana. Hän on koulutukseltaan konetekniikan insinööri ja valmistunut Soulin kansallisesta yliopistosta.

STX Finlandin kolme telakkaa sijaitsevat Turussa, Raumalla ja Helsingissä. Yhtiö kuuluu korealaiseen STX-konserniin, jolla on kaikkiaan 15 telakkaa Euroopassa ja Aasiassa.

(MTV3 -STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme