Mainos
Mainos

Telekommunikaatiojätti Lucent ostaa Ascendin

Yhdysvaltain johtava ohjelmistojen ja telekommunikaatiotuotteiden valmistaja Lucent Technologies ostaa Ascend Communications -yhtiön.

Lucent vahvisti tänään sopineensa kaupasta, jonka arvo on noin 20 miljardia dollaria. Kauppa toteutetaan osakevaihdolla, jossa yhtä Ascendin osaketta vastaa 0,825 prosenttia Lucentin osakkeesta. Lucent on tunnettu muun muassa äänitekniikkaan liittyvien tuotteiden valmistajana. Ascend sen sijaan on keskittynyt verkkolaitteisiin. Kaupan myötä Lucent pystyy tarjoamaan verkossa äänen ja tietoliikenteen yhdistäviä tuotteita ja nousee vahvaksi kilpailijaksi verkkopuolen markkinajohtajalle Cisco Systemsille.

Lucentin ja Ascendin yhdistymisestä on huhuttu jo pitkään. Maanantaina Lucent ilmoitti ostavansa 1,48 miljardilla dollarilla Kenan Systemsin, joka valmistaa ohjelmistoja muun muassa laskutusta varten.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme