Mainos
Mainos

Telekommunikaation kasvu lisäsi Mannesmannin liikevaihtoa

Saksalainen konepaja- ja telekommunikaatiokonserni Mannesmann paransi tammi-syyskuussa liikevaihtoaan 16 prosenttia edellisvuodesta. Suurin osa eli 73 prosenttia tuli telekommunikaation voimakkaasta kasvusta. Sitä vastoin koneenrakennustoimiala pysyi edellisvuoden tasolla ja automaatiotekniikka kasvoi viitisen prosenttia.

Kaikkiaan konsernin liikevaihto oli yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 16,1 miljardia euroa, ilmenee torstaina julkaistusta osavuosituloksesta. Telekommunikaation osuus oli 5,8 miljardia euroa. Mannesmann tyytyi julkaisemaan vain liikevaihtonsa luvut, koska saksalaiskonserni on tehnyt julkisen ostotarjouksen brittiläisestä Orange- matkapuhelinoperaattorista. Tarjouksen määräaika päättyy tämän kuun 22. päivä.

Aiemmin tänä vuonna Mannesmann on arvioinut, että sen tulos ei yllä viime vuoden 630 miljoonaan euroon. Mannesmann on ollut esillä Euroopan matkapuhelinyhtiömarkkinoilla myös kaupan kohteena, sillä markkinoilla liikkuvien tietojen mukaan brittiläinen Vodafone Airtouch olisi tekemässä siitä julkisen ostotarjouksen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme