Mainos
Mainos

Telialla ennestään tuhat työntekijää liikaa

Ruotsin radion mukaan Telialla on tällä hetkellä noin tuhat työntekijää liikaa. Telian ja Soneran fuusion odotetaankin johtavan henkilöstöleikkauksiin.

Telialla on jo ennen Soneran fuusiota liikaa työntekijöitä.


Jo ennen Telian ja Soneran fuusiopäätöstä ruotsalaisyhtiössä on laskettu olevan noin tuhat työntekijää liikaa. Tiedot käyvät ilmi Ruotsin Radion Ekot-ohjelman saamasta Telian sisäisestä raportista, jonka tietoja se julkisti tänään. Radion mukaan kaikki eivät ole välttämättä suoraan Telian palkkalistoilla, sillä yhtiössä on myös vuokrattua työvoimaa.

Radion saamien tietojen mukaan vielä ei tiedetä, kuinka moni työntekijä saa lähteä, mutta päällekkäisiä tehtäviä on melko koulutetuilla henkilöillä. Heillä ei ole vaikeuksia löytää uusia töitä muualta.

Telian ja Soneran liitolta odotetaan tuntuvia kustannussäästöjä, minkä ennakoidaan tietävän myös henkilöstöleikkauksia. Yritysten johto myönsi fuusiosta kertoessaan tiistaina, että henkilöstövähennykset eivät ole täysin poissuljettuja, mutta pääosa yhdistymishyödyistä tulee muualta.

Telian ja Soneran palveluksessa on yhteensä noin 34 000 työntekijää, joista Teliasta on noin 23 500.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme