Mainos
Mainos

TeliaSonera ja DNA rakentavat yhdessä televerkon

Teleoperaattorit TeliaSonera ja DNA perustavat yhteisyrityksen.

Suomen Yhteisverkko -nimisen yrityksen tarkoitus on rakentaa matkapuhelinverkko Pohjois- ja Itä-Suomeen. Yhteisyrityksen tehtävänä on myös operoida verkkoa.  

TeliaSoneran mukaan yhteinen verkko merkitsee tukiasemien määrän lisääntymistä, kuuluvuuden parantumista ja kapasiteetin kasvua Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asutuilla alueilla.  

-Voimme nopeuttaa huippunopean mobiili-internetin rakentamista koko Suomeen, sanoo TeliaSoneran Euroopan liiketoiminta-alueen johtaja Robert Andersson.  

Operaattorit rakentavat parhaillaan nopeita 4G-matkapuhelinverkkoja. Muun muassa TeliaSoneran 4G-verkon edellytetään kattavan 99 prosenttia Suomen väestöstä vuoden 2018 loppuun mennessä.  

Suomen Yhteisverkon on määrä kattaa puolet Suomen pinta-alasta ja 15 prosenttia Suomen väestöstä.  

TeliaSonera omistaa 51 prosenttia ja DNA 49 prosenttia yhteisyrityksestä. Toimitusjohtajaksi nousee Antti Jokinen DNA:n verkkoyksikön johtajan paikalta.  

  

  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot