Mainos
Mainos

TeliaSonera nappasi valtion puhelinsopimuksen

Sopimuksessa on otettu huomioon hiljattain syntynyt julkinen keskustelu, joka koski valtion virastojen asiakaspalvelunumeroihin soitettujen puhelujen hintoja.

TeliaSonera Finland ja valtion yhteishankintayksikkö Hansel ovat sopineet valtionhallinnon puhelinliittymien ja -palveluiden toimittamisesta. Nelivuotinen puitesopimus kattaa sekä kiinteän verkon että matkapuhelinverkon liittymät ja palvelut sekä valtionhallinnon asiakaspalvelunumeroihin liittyvät ratkaisut.

Sopimuksen valmistelussa on TeliaSoneran mukaan otettu huomioon hiljattain syntynyt julkinen keskustelu, joka koski valtion virastojen asiakaspalvelunumeroihin soitettujen puhelujen hintoja.

TeliaSoneran tarjoamassa ratkaisussa soitto palvelunumeroon maksaa normaalin puhelumaksun sekä lanka- että matkapuhelinliittymästä soitettaessa. Tämä noudattaa eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen valtion virastoille antamia ohjeita ratkaisuiksi, joissa palveluun soittava asiakas maksaa enimmillään oman liittymäsopimuksensa mukaisen maksun.

Valtionhallinnossa on noin 100 virastoa ja liikelaitosta, jotka päättävät puhelinliittymistä ja -palveluista itsenäisesti. Virastoilla on yhteensä noin 2500 kiinteää toimipistettä kaikkialla Suomessa, Helsingin lisäksi eniten nykyisten ja entisten läänien pääkaupungeissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme