Mainos
Mainos

TeliaSoneralle osuus Liettuan Omnitelistä

TeliaSonera ostaa Motorolan omistaman 35 prosentin osuuden Liettuan Omnitelistä. Kauppahinta on 117 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kaupan yhteydessä TeliaSoneran osuus Omnitelin osakkeista nousee 90 prosenttiin.

TeliaSonera on pyrkinyt johtavaan asemaan matkapuhelinten ja kiinteiden verkkojen puhelinoperaattorina Pohjolan ja Baltian ydinmarkkina-alueellaan.

- Tavoitteenamme on ollut vahvistaa TeliaSoneran omistusasemaa. Omnitel-kauppa on selkeä näyttö pitkän aikavälin sitoutumisestamme alueen kehittämiseen, toteaa TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel.

Ensimmäinen Itä-Eurooppaan perustettu yksityinen tietoliikenneyritys UAB Omnitel on Baltian suurin matkapuhelinoperaattori, jolla oli kuluvan vuoden kesäkuun lopussa 905 000 tilaajaa. Yhtiöllä on noin 50 prosentin osuus kokonaismarkkinoista ja johtava asema yritysasiakkaiden sektorilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme