Mainos

Tellabs ulkoistaa Elcoteqille

Telelaitevalmistaja Tellabs International ulkoistaa Espoon tuotantolaitoksensa toiminnan elektroniikan sopimusvalmistajan Elcoteqin hoidettavaksi.

Tellabs ulkoistaa Tellabs Internationalin tuotteiden valmistuksen Elcoteqille. Tellabs International käsittää Tellabsin Yhdysvaltojen ulkopuolisen toiminnan, ja sen suurin yksikkö sijaitsee Espoossa. Elcoteqille siirtyy Tellabsin Espoon tuotantotoiminta, jossa valmistetaan tietoliikenneverkkoihin digitaalisia optisia ristikytkimiä ja laajakaistaliityntäjärjestelmiä.

Elcoteq arvioi, että nyt sovittu järjestely kasvattaa yhtiön liikevaihtoa selvästi yli 100 miljoonalla eurolla ensi vuonna ja parantaa tulosta. Ostava yksikkö on Elcoteq Tallinn A/S, johon ennestään kuuluu Elcoteqin suurin tietoliikenneverkkojen osia valmistava yksikkö. Ostettavan tuotannon noin 200 henkilön Tellabsin henkilöstö siirtyy Elcoteqin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tuotanto siirtyy pois Tellabsin tiloista ensi vuoden syksyn aikana.

- Ulkoistamispäätös oli Tellabsille vaikea, mutta välttämätön tavoitellessamme paluuta kannattavaan kasvuun, sanoo Tellabs Internationalin toimitusjohtaja Anders Gustafsson.

- Tällä järjestelyllä Tellabs voi keskittää oman huomionsa tuotekehitykseen ja asiakassuhteisiin samalla kun Elcoteq keskittyy omaan erikoisalueeseensa eli elektroniikan valmistuspalveluihin.

Tellabsille jää tuotannon ulkoistamisen jälkeen Suomeen noin 600 työntekijää, jotka työskentelevät tuotekehityksessä, asiakaspalvelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja hallinnossa.

Nykyisistä tuotantotoiminnoista Tellabsille jää edelleen tuotteiden loppukokoonpanoa, asiakaskohtainen tuotteiden räätälöinti, korjaustoiminnot sekä tuotannon kehitys- ja tukitoimet.

- Olemme tyytyväisiä, että Elcoteq sai tämän sopimuksen kovan kansainvälisen kilpailun jälkeen, sanoo Elcoteqin toimitusjohtaja Lasse Kurkilahti.

- Sopimuksen tultua lopulliseksi käynnistämme analyysit siitä, missä tuotantoa jatketaan, kuinka Tellabsin odotukset parhaiten täytetään ja miten samalla varmistetaan liiketoiminnan kannattavuus myös Elcoteqin kannalta.

(MTV3)

(Talousuutiset 14.11.2003)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot